Första segern i div.2
Upphovsrätt: Thomas Augustsson, MVT
Första segern i div.2
Efter åtta matcher utan vinst fick Borens damer äntligen jubla efter en 3-2-vinst mot nykomlingen Linghem.

Matchen började på bästa sätt när Maria Kåhlin satte 1-0 på ett friläge efter tre minuter och Isa Lindman ökade på ledningen till 2-0 efter ett fantastiskt fin inspel från vänsterkanten av Mathilda Ehn sjunde minuten. En extremt bra start som blev darrig snabbt när Linghem reducerade till 2-1 i tionde minuten. Linghem fortsatte efter detta att skapa bra lägen när tjejerna försvarade med långa avstånd mellan lagdelarna som gav extremt duktiga Linghems forwarden Ronja Karlsson Törnborg mycket ytor att operera på. Efter en justering i försvarsspelet kunde tjejerna täcka upp ytorna bättre och fick därmed bättre grepp på Ronja. I 19 min kunde sedan Isa Lindman göra sitt andra mål för kvällen framspelad av Line Hageborn. 3-1 stod sig sedan till halvtid.

I andra halvlek blir det en ganska bestämd matchbild. Linghem pressar på och kommer till flera distansskott som Klara Banemark kan avvärja utan större problem. Tjejerna ligger på klassisk kontring, ibland lyckas man första långa passningen vilket ofta genererar ett bra läge men allt för ofta blir första passningen för lång och Borens anfall blir väldigt korta. Linghem skapar en del hörnor och frisparkar som inte ger en reducering förrän i 88:e minuten när tidigare nämnda Ronja Karlsson Törnborg skruvar in en frispark. Men tjejerna håller ut och årets första div.2-seger inkasseras.

Såhär säger tränare Marcus Egnell om matchen:
-Så otroligt skönt att äntligen få en seger. De är tjejerna verkligen värda efter hårt slit där de aldrig har gett upp. Jag är så imponerad av deras vilja och goda beteenden. Ta till exempel en tjej som Maria Kåhlin som i mångt och mycket får personifiera lagets inställning, när det har varit tungt har hon istället för att gräva ner sig tränat extra 1-2 pass i veckan med fokus på sitt tillslag och sina avslut. En sån inställning är beundransvärd, speciellt när man har uppförsbacke. All cred till henne och de tjejer som verkligen höjt sig i motgången. Man blir stolt av att få träna såna tjejer, avslutar Marcus.

Det dröjer inte långt till damlagets kommande matcher. På måndag spelar F19 mot Mantorp hemma 19.00 och på nationaldagen på tisdag blir det ny div.2-match kl 13.00 borta mot topplaget Tinnis. Vi räknar med ännu fler bra prestationer då!

 

Borens IK
2017-06-07 | 12:10
Kommentera
0 Kommentarer
Motala
loading...