Stiftelsen Våga va´dig själv motverkar utanförskap hos ungdomar
Upphovsrätt: Våga va dig själv
Stiftelsen Våga va´dig själv motverkar utanförskap hos ungdomar
Den 27 april 2005 tog vår yngsta dotter Linda Falkbäck, då 13 år, sitt liv. Efter en kort tid av kränkningar bland annat av sexuell karaktär, orkade hon inte mer. Linda kallades ”Hora”, blev misshandlad och fick ett dödshot i skolans miljö på skoltid Kort därefter tog Linda sitt liv.

Vår familj, som själva kallade oss ”en riktig kärnfamilj”, hade drabbats av det värsta trauma som en familj kan drabbas av. Men vi bestämde oss direkt –vi skulle vända sorgen och ilskan till något positivt. Vi skulle försöka hjälpa andra ungdomar i samma situation som Linda.

 

Vår familjs väg ur detta fasansfulla trauma var att år 2005 starta Stiftelsen "Våga va´dig själv"!!!. Via goda exempel och förebilder arrangerar vi aktiviteter för både ungdomar och vuxna.

Under årens lopp har verksamheten växt till en nivå som vi aldrig kunnat drömma om då vi i vårt värsta trauma bestämde oss för att starta detta arbete för att hjälpa andra undan det linda fått uppleva

Situationen bland ungdomar, i skolans värld har eskalerat till en ofattbar nivå tillyttermera visso med en allt mer abdikerad vuxenvärld. Intresset för våra aktiviteter och förfrågningarna från skolor ökar i en strid ström från hela landet.

 

För att gå efterfrågan och behovet tillmötes behöver vi bli dels bli fler som är med och arbetar med oss. Då vi idag genomför vårt arbete helt på ideell basis är vi i stort behov att få mer stöd och kontakt med fler partners så vi kan möjliggöra denna satsning.

Stiftelsen Våga va´ dig själv!!! blev familjens väg framåt, en väg som fler och fler ansluter sig till. Gör det du också. Gör bestående skillnad.

 

Våga va´ dig själv!!!-skolan 2020 och vår lägergård VETTRA. Läs mer om vad detta är, och mer om vad vi gör på: www.vagavadigsjalv.se

 

KONTAKTA Våga va´ dig själv!!!
Tel: 070-6789 222
E-post: info@vagavadigsjalv.se
Hemsida: www.vagavadigsjalv.se

Stöd Våga va´ dig själv!!!
BG 5429-1588. PG 426755-5

Kommentera
0 Kommentarer
Motala
loading...