Brons för Borens IK´s Flickor 00/01
Brons för Borens IK´s Flickor 00/01
Under första helgen i februari avgjordes F17:s SM-kvalspel i Grästorp för Borens IK F-00/01. På schemat stod matcher mot Jitex BK, Sjömarkens IF och Stenungsunds IF. Med alla matcherna spelade slutade tjejerna på en hedervärd tredjeplats vilket innebär att man är topp 24 i Sverige i Futsal! Sannerligen en bra prestation av Borentjejerna.

2–0 för Jitex BK
Första matchen mot Jitex BK från Mölndal blev en riktigt tuff utmaning. Vi försvarar oss väldigt bra och de gånger Jitex tar sig till bra lägen är Alice Eklund i målet alltid där. Tyvärr gör Jitex 1-0 i slutet av första halvlek efter en defensiv omställning där de kommer två mot en. Jitex avgör sedan matchen med sitt 2-0 mål i slutet av matchenJitex är ett av de absolut bästa lagen vi mött denna futsalsäsong och försvarsmässigt gör vi en fantastisk insats i denna första slutspelsmatch.

1-0 i sista minuten av Sjömarkens IF
I andra matchen mot Sjömarkens IF från Borås möter vi ett lag som är mycket jämnare oss spelmässigt. Tyvärr når vi inte riktigt upp i den nivå vi önskar i denna match. Mycket beroende på att vi lägger fokus på fel saker. Detta med att vi sorterar mycket sämre och inte utnyttjar de kontringslägen vi får ger en svängig match där Alice räddar oss flera gånger.  0-0 står sig länge men tyvärr gör Sjömarken 1-0 med två minuter kvar genom ett nickmål på hörna

Vinst mot Stenungsunds IF
I dagens sista match möter vi Stenungsund IF som precis som vi har två förluster efter två matcher. I denna match får vi bedriva mycket mer anfallsspel än de två tidigare matcherna. Vi gör det också väldigt bra i denna sista match. Vi skapar många bra chanser genom öppet spel, men våra två mål gör vi lustigt nog via två fasta situationer. 1-0 gör vi genom vår nya insparksvariant där Ebba Skill skjuter och Mathilda Ehn stöter in stolpreturen. 2-1 gör Mathilda också. Denna gång på en hård frispark.

– Jag är otroligt imponerad över tjejernas insats och är fantastisk stolt över att få vara deras tränare. Nu lämnar vi en lång futsalsäsong bakom oss och ser fram emot en oerhört intressant fotbollssäsong, säger Marcus Egnell, tränare för Borens IK´s Flickor 00/01

 

 

Borens IK
2017-02-13 | 10:06
Kommentera
0 Kommentarer
Motala
loading...