Bli kompis med kroppen
Upphovsrätt: ICA Maxi Stormarknad
Bli kompis med kroppen
FRUKT OCH GRÖNSAKER mår alla bra av. Vill din klass mumsa på en korg full med frukt från ICA maxi i Motala under en vecka?

Kompis med kroppen kan du bli på flera sätt. Fysiska aktiviteter är ett. Ett annat sätt är att äta frukt och grönsaker. Nu får alla skolklasser på mellanstadiet i Motala kommun chansen att vinna frukt för en vecka.

Alla studier visar att grönsaker och frukt minskar risken för en rad sjukdomar. Rekommendationen är att vi ska äta ett halvt kilo frukt och grönsaker per dag.

Helene Jonsson, försäljningschef på frukt- och grönsaksavdelningen på ICA Maxi i Motala, har ett enkelt tips på hur mycket det är:
– Ät tre rejäla nävar grönsaker och två frukter om dagen, då är du hemma. Helene rekommenderar själv grövre grönsaker.
– Kål, rotfrukter, lök, paprika och broccoli är bra grönsaker. De innehåller mer vitaminer, mineraler och fibrer. Och ät gärna svenskt och efter säsong, det är bra för både miljön och plånboken.

Vad gäller frukten tycker Helene att smaken kan få styra.
– Äpple, apelsin, banan eller clementin, det spelar ingen roll. Ät den frukt du gillar och variera gärna. Komplettera gärna med blåbär, hallon eller andra bär.

Så vill din klass vinna frukt för en vecka?
Skicka in din motivering och berätta varför just ni gillar frukt till: ICA Maxi i Motala, Heléne Jonsson, Box 921, 591 29 Motala.
Då kanske det blir din klass som får en korg med frukt för en vecka.

Skriv hur många ni är i klassen och glöm inte kontaktuppgifter.

Kommentera
0 Kommentarer
Motala
loading...