Borenspelare på resande fot - Del 5
Upphovsrätt: Borens IK
Borenspelare på resande fot - Del 5
Matilda Cassel-Ledin spelade i föreningen fram tills 2016. Hon var med från Kul med boll och hela vägen upp till damlaget där hon var med om att ta upp laget till Division 1 2014. Just nu testar hon vingarna med College-spel i USA.

Faktaruta 
Ålder: 20 
Position: mittfält 
Nuvarande klubb: Santa Barbara City College Vaqueros 
Moderklubb: Borens IK
 

Hej Matilda. Hur har du det?
–Hej. Det är mycket bra här på västkusten i USA. 

Hur känns det i Santa Barbara? 
–Jag trivs väldigt bra i mitt lag! Underbara lagkompisar och skolan här tar damfotbollen väldigt seriöst. Det är som sagt inget klubblag utan jag spelar för skollaget på Santa Barbara City College. 

Vad är lagets förhoppningar med 2018? 
–Lagets förhoppningar inför 2018 är att bli State Champions, det vill säga att bli nummer ett i college-serien i Kalifornien. Det är ett annorlunda system här i USA, om man vinner sin serie går man vidare till playoff och sedan till final four in the State. Förra året tog vi silver, då vi föll i finalen mot Fresno. Den bästa prestationen av SBCC Vaqueros någonsin faktiskt. Det var en riktigt häftig upplevelse! 

Vad är dina förhoppningar med 2018? 
–Om jag bestämmer mig för att stanna i USA inför hösten (då säsongen startar här) är mina förhoppningar att vi detta år vinner finalen och blir State Champions! 

Vad är ditt mål med fotbollskarriären? 
–Mitt mål med fotbollen är att ha roligt. Jag har alltid älskat fotboll mer än något annat och så länge det är kul kommer jag alltid att vilja spela. Om jag stannar kvar i USA är mitt mål med fotbollen att gå vidare efter detta år till ett bra universitet och spela fotboll där. 

Vilka är dina bästa Borenminnen? 
–Mitt bästa Borenminne är utan tvekan när vi gick upp i Division 1 hösten 2014. Det var en helt obeskrivlig känsla!! 

Vad är det bästa med Borens IK som förening? 
–Det bästa med Borens IK är att de värnar om unga spelare. De satsar på egna talanger och det finns en fin gemenskap i föreningen.

Tack för pratstunden och lycka till med att bli State Champions!
–Tack!

Borens IK
2018-03-13 | 16:18
Kommentera
0 Kommentarer
Motala
loading...