Föreningar

Nu har Motala ett nytt modernt socialt medie med ett lokalt nyhetsflöde.

Syftet är att hjälpa Motalas ideella föreningar att växa genom att få sin del av nätets reklamintäkter.

 

Behöver er förening mer pengar?
Många föreningar vill utöka sin verksamhet för barn och ungdomar eller kämpar med dålig ekonomi för att kunna fortsätta med sin verksamhet. Sporteliten får in biljettintäkter från sportevenemang, men barn- och ungdomsidrotten har sällan eller aldrig den möjligheten.

För att få pengar säljer därför många föreningar varor till allmänheten eller upplåter reklamplatser till företag på tröjor eller arenor och har gjort så under lång tid. Det innebär ett ideellt fritidsarbete för att köpa in, manuellt hantera, sälja varor och hantera pengar. Förtjänsten är ofta liten och föreningen tar en ekonomisk risk om varorna inte blir sålda. Försäljningen innebär dessutom ett kontinuerligt och ihärdigt arbete. Det är föräldrarna som köper de flesta varorna och det vore därför bättre att ge pengarna direkt till föreningen så att de slapp ”äta upp kakorna”. Reklamplatser måste säljas in till företag och där är möjligheterna till intäkter är begränsade eftersom platsen på reklamblad, tröjor och arenor är begränsad.

 

Nu kan ni tjäna pengar på nyhetsbyn.se
Därför finns nu nyhetsbyn.se, Motalas nya sociala medie med ett lokalt nyhetsflöde, för att hjälpa föreningarna i Motala med finansieringen. Pengarna från all reklam på sajten går till Motalas bästa.

Nyhetsbyn.se är en ny, modern, digital, lokalt anpassad förenings-, nyhets-, och reklamkanal som riktar sig till alla Motalabor på nätet.

Här köper företag ett abonnemang av föreningarna och får obegränsat med reklam till ett fast månadspris, som är anpassat till deras betalningsförmåga. Föreningarna får nu löpande pengar varje månad utan ytterligare arbete.

Föräldrar och barn både fotar och filmar mycket av det som händer inom föreningen. Nu kan alla föreningsmedlemmar tjäna pengar på att publicera detta och även textinlägg på nyhetsbyn.se.

 

FÅ ER DEL AV NÄTETS REKLAMPENGAR.

ANVÄND NYHETSBYN.SE FÖR ATT TJÄNA PENGAR VARJE MÅNAD PÅ INNEHÅLL OCH FÖRETAGSREKLAM.

 

 

Tre skäl till varför föreningen ska använda nyhetsbyn.se

En unik produkt utan konkurrens! 
Obegränsat med reklam i en egen kanal är något nytt och helt unikt i Sverige som nyhetsbyn.se är ensamma om. Priset är alltså mycket konkurrenskraftigt eftersom vi kan erbjuda så mycket mer i jämförelse med andra som erbjuder begränsade annonsplatser.  Företagen får chansen att synas på en plats där de når sin lokala kundkrets. Bland lokalborna i Motala är många engagerade i föreningslivet.

Lokala företag som säljer till konsumenter vill gärna nå sina kunder på ett positivt sätt, till exempel genom att marknadsföra sig genom idrottsföreningar mot deras publik. De vill väcka kundernas välvilja till företaget.

Företaget får nu två värden. De uppfattas som de goda företagen eftersom pengarna går till föreningarna, samtidigt som de även får ut vanlig reklam på nyhetsbyn.se, både vid nyhetsflödet och i sin egen obegränsade reklamkanal.

 

Enkelt.
Det är enkelt att sälja företagsreklam från mobil, dator och padda. Er förening behöver inte administrera företagens reklam. När reklamen är såld är säljjobbet klart. Det är dessutom enkelt att ladda upp eget innehåll. Inga förkunskaper om att skapa webbsidor behövs.

 

Löpande intäkter.
Företagen betalar för sitt abonnemang varje månad. Pengarna kommer därför till föreningen varje månad för innehållet och från säljprovisionen.

 

Vad tjänar vi?

Företagen betalar i slutet av varje månad förutsatt att det garanterade antalet visningar har uppnåtts. Om antalet inte har uppnåtts i slutet av månaden så betalas pengarna när visningarna väl är fulltaliga.

Så fort pengarna har betalats får föreningen pengar till angivit bankkonto.

 

Vad gör vi efter att vi har sålt?

  1. Föreningarna ger personliga rekommendationer och sprider en länk som leder till företagets egen sida på nyhetsbyn.se, både via mejl och via inlägg på sociala medier.
  2. Föreningsmedlemmar uppmuntrar sina supportrar att stödja föreningen genom att dela  mejlet och inlägget med andra.
  3. Föreningarna garanterar ett minsta antal visningar av företagets egen sida.
  4. Det är det enda arbete som föreningarna behöver utföra efter försäljningen. Allt annat tar supporten hand om.


Vilka andra är med?
Du hittar du föreningar och företag som är med under ikonerna överst här på sidan.

 

Det här verkar svårt att sälja?
Du kan prata med en företagare och tipsa om möjligheten till obegränsat med reklam på nyhetsbyn.se där pengarna går till Motalas tillväxt. Då skickar du ett mejl eller sms:ar en länk till sajten och till den sida som förklarar erbjudandet för företaget. Du kan dessutom skicka ut videolänkarna som visar ICA Stig och den kakförsäljande pappan.

Det bästa av allt är att vem som helst av föreningens supportrar kan hjälpa er att sälja reklamerbjudandet på det här viset, medlem eller inte.

Känns det ändå svårt så går det alltid att ringa supporten för att få tips och råd.

 

 

Så här fungerar det

  1. Företaget går in på https://foretag.nyhetsbyn.se/motala
  2. De fyller i sin årsomsättning och väljer din förening.
  3. Sen klickar de på Köp-knappen och det hela är klart!

Företagen får en orderbekräftelse och information om din obegränsade reklam via mejl.
Din förening får nu femtio procent av priset för företagets reklamabonnemang varje månad.

TA DEL AV NÄTETS REKLAMPENGAR. 

Gå med i nyhetsbyn.se genom att mejla oss på foreningar@nyhetsbyn.se 
eller ring oss på 070-921 28 19 måndag - torsdag mellan 09:00 - 16:00
och fredagar mellan 09:00 - 17:00 på 070 844 34 60

 

 

Företagens obegränsade reklam